Vyhledávání

Kontakt

Články z domova i ze světa

rygl@ppc-seo.cz

šperky a stříbrnictví

01.11.2010 08:36

Stříbrné šperky jsou tradičně vyrobené z mincovního stříbra, slitina stříbra z 92,5% 7,5% mědi. V USA, může být slitina obsahující nejméně 92,5% ryzího stříbra označena na trhu jako "stříbrný". Mincovní stříbro je tvrdší než čisté stříbro, a má nižší bod tání (893 ° C) než čisté stříbro, nebo měd. V Britannii je puncovní stříbro obsahující 95,8% stříbra, často se používá, na stříbrné nádobí a tvářené desky.

Stříbrné šperky jsou často potaženy tenkou vrstvu jemného stříbra 0,999, které jim dají lesklý povrch. Tento proces se nazývá "flashing". Stříbrné šperky mohou být také potaženy rhodiem (pro jasný, zářivý vzhled), nebo zlato.

Zatímco stříbrotepci se specializují hlavně na stříbro, ale také spolupracují s jinými kovy, jako je zlato, měď, ocel a mosaz. Dělají stříbrné šperky, brnění, vázy a další umělecké předměty. Vzhledem k tomu, že stříbro je takový poddajný kov, stříbrníci mají velkou škálu možností s tím, jak dávají přednost práci kovu. V západní kanadské stříbrnické tradici, cechy neexistují.

Stříbrné šperky jsou mnohem levnější než zlaté šperky, proto je oblíbenější u zlatníků, hlavně u začínajících, kteří rádi experimentují a u učňů. Stříbro se také stalo velmi módní, a je často používáno u více uměleckých šperků.

Tradiční stříbrníci většinou dělali stříbrné příbory, stolní příbory, misky, svícny atd. Až v nedávné době se staly stříbrníci hlavně výrobci stříbrných šperků jako jsou stříbrné náušnice, stříbrné prsteny, stříbrné náhrdelníky a další